Benda Wajib Berlaku Lepas Exam.
19:29 - 7 comments

Assalamualaikum.

Kemain kau , kata nak study tadi.Last-last lepak dengan kesayangan , lappy katekoo.Oke , meh nak cite.Harini aku ada listening test ( real test ) untuk BM.Esok pulak test untuk BI.Kemain banyak exam.Bikin pecah kepala kami batch99 sajoo.Khamis ni pulak speaking test Ya Allah T^T.

Nak cite pasal listening test BM tadi.Kitorang dibahagikan kepada dua sesi.Aku sesi pertama.Start exam tadi pukul 8.00 pagi , yang sesi kedua diorang pukul 9.00 pagi.Aku semenonya tak kesah pun duk sesi memana janji boleh buat yedok ?


Semalam cikgu ada bagitahu , suh bawak IC masing-masing.Pagi tadi ramai yang tak bawak.Aku pun last minute pagi tadi bagitahu mak aku pasai IC.Terbaik betul.Kenalah duatiga das halwa telinga dari mak .Yang paling geram , IC tu takde guna pun.Kemain berat beg aku nak bawak seketul IC ( Over -.- ) . Yela kan,IC kalau hilang tak ke naya aku kena ngan mak aku ?!

" Jaga betul-betul IC ni.Jangan Bagi hilang.Sekarang , kalau hilang nak ganti baru kena bayar RM300 ! "
- Pesan Umi kahkah !

Mula-mula lagi dah pesan katekoo.Tak boleh nak bayang kalau aku hilangkan IC tu.Tak balik rumah gamaknya ( hahahaha ).

Exam tadi takdelah nervous sangat.Yang part lepas exam tu kemain meletop perasaan nervousnya.( benda wajib berlaku lepas exam ).Lepas je exam tadi , terus check jawapan dengan kenkawan.Haa ! part yang bila kita jawab A lepastu semua member kite jawab C ! Perasaan yang !@#$%^.Memang tak boleh nak gambar.Takut,sedih,menyesal semua ada !.Pernah tak berlaku kat korang ?

Perasaan tu bagai kita yang penat-penat bina gunung.Tetiba datang 2 tigaketul bom ( Tuju kat member aku yang dua orang tu semenonya ) letupkan gunung tu katekoo.Kemain kau ayatttt.

Dah takde guna nak menyesal,janji aku lulus sudah.Aku ni bukan excellent student pon.Pakai je lencana emas target student tapi ? ewrr ( ! ) hahaha.

K. Byoee :'3


Kucing Oh Kucing !
19:19 - 5 comments

Assalamualaikum.

Hai hoi.Menaip sambil diiringi alunan lagu Bro Michael Buble - Close Your Eyes.Torbaik katekoo.Tadi kat sekolah ada listening test BI & BM untuk PT3 nanti.Alhamdulillah la kan,takde complicated sangat kot rasanya.Diorang pasang tape , kitorang dengar lepastu jawab soalan yang dia bagi.

" Yang real test nanti hari selasa ni.Wish me luck ! "

Okee.Ni nak cite pasal kucing kat rumah.Actually,kitorang family takde pun bela kucingTapi si kucing ni datang lepak free2 kat rumah.Banyak cantek kau.Da lama rasanya kucing ni duk melepak kat rumah.Memang sangat lama.From aku darjah satu lagi kot if im not mistaken.Serious.Memang panjang umur dia .

Hiasan semata

Yang paling terbaik pasal kucing ni.Da berpuluh kali kot dia lahirkan anak.Tapi yang sedihnya anak2 dia semua pendek umur kot.Tak sempat nak besar dah mati.Kadang-kadang tu,kalau anak dia ada 4 ekor.1 je yang panjang umur.Geram betul.Aku yang manusia ni pulak tak tenteram hati duk pikir dia letak anak2 dia kat mana.Ish ish.

" 2 Minggu lepas dia lahirkan anak lagi "

Ya Allah.Punyalah banyak kali dia mengandung,tapi tak reti nak jaga anak .Anak dia 4 ekor.Yang latest ni dia letak anak dia dalam pasu bunga sebelah pintu rumah.Semalam aku adalah duk usha2 anak kucing kat dalam pasu tu,sekali tengok mak dia pun ada sekali.Punya terkejut aku.Nasib baik,dia tak cakar muka aku.Punyalah garang macam singa katekoo.

Hari ni.Terkejut sangat ! balik sekolah tadi adalah bau bangkai busuk.Tapi duk mamai bau busuk apa.Kakak aku suh aku tengok anak kucing dalam pasu tu kot2 ada yang mati ke.Sekali tengok ada nampak sekor je anak kucing hitam daripada 4 ekor semalam.Aku pun macam pelik jugak

" Dah kenpa dia tinggal anak dia sorang-sorang.Yang lain dia bawak pegi kan ?! "

Cuba check balik.Ya Allah.Anak kucing hitam tu dah mati.Perut dia kembung.Kesian sangat.Baru lepas tanam je tadi.Kesian tengok,kecik lagi tak sempat nak membesar.hmm

" Kucing Oh Kucing ! "


Tak Reti Nak Tutup Pintu ?!
00:16 - 9 comments

Assalamualaikum.

Kembali menaip.Walaupun takde idea.Actually entri kat blog ni lebih kepada luahan perasaan aku sebenarnya.Kalau boleh semua benda nak luah kat sini katekoo.

" Belajar tinggi-tinggi sampai Universiti , tapi tak reti nak tutup pintu ?! "


Kemain sentap kau ayat.Terus bagi atas muka.Aku paling pantang bila ada menusia yang pandai masuk bilik orang tapi tak reti nak tutup pintu lepas keluar pfttt.Nak nak bila bilik tu beraircond.Dibiarnya pintu terbukak memang tak merasalah sejuknya.Membaziaq namanya tu cehh.

Dah berbuih dah mulut rasanya duk ulang ayat sama " Tutup pintu lepas keluar " " Tutup pintu lepas keluar " .Tapi tak juga diendah.Dah tabiat dia macam tu dah kot .Kepala kalau dah keras degil,memang susah nak kasi lembut .hmm.

Exam PT3 Yang asdfghjkl
20:43 - 3 comments

Assalamualaikum.

Ya Allah dah berabad lamanya tanpa sebarang update.Kalau boleh , hari-hari nak update.Tapi encik idea ni main pasang surut,sekejap datang sekejap tak.Kadang-kadang tu,bila idea tu datang,makcik malas pulak timbul.Gamaknya , memang tak berupdate lah blog ni.

" Terima kasih kepada mereka yang masih sudi singgah ke blogyang serba usang ini " haha.

Rindu zaman form 2 dulu.Sekarang form 3.Sangat-sangat berbeza okay, " Bagai gajah dengan semut " main hentam je perumpamaan hahaha.Jauh bezanya tu.Kalau dulu boleh rileks2 main2 tapi sekarang tak.Memang kena struggle habis-habisan.

" Tahun ni EXAM " Seram sejuk je bila taip perkataan ' E-X-A-M ' kemain kau.Haha.Sebulan lepas,cikgu Syaid ada bagi example slip exam untuk PT3 nanti.Ya Allah.baru tengok slip dah naik seram sejuknya.Nampak sangat aku ni tiada persediaan.


" Exam PT3 " PMR dah takde tahun ni.Sedih gila kot.PMR tenggelam PT3 pulak timbul.Dahla last minute keluarkan format lepastu soalan dia yang asdfghjkl tu memang cekik darah betul.Macam mana pun,sekarang ni aku memang tengah struggle habis-habisan.Belek balik dan recall semua yang pernah aku belajar.Allahu.

Minggu ni batch kami ada ujian lisan bahasa melayu dengan inggeris.Memang betul-betul iras MUET yang Universiti tu.Tapi ni edisi sekolah menengah kahkah.Apa-apapun , tolong doakan yang terbaik untuk aku okay?

" Kelas Tambahan " Macam biasala kan,batch-batch yang ada exam macam aku tahun ni memang takde masa nak rehat.Kalau boleh,hari-hari nak buat kelas.Naik muak dah tengok papan hitam kahkah.Pendek kata,kelaslah tempat kami luangkan masa sehari-hari.

Esok JUMAAT.Cuti sebenornya.Tapi ustazah bahasa arab decide nak buat kelas hukhuk.Aku macam ' !@#$% ' Ya Allah takde rehat lagilah gamaknya.sigh.Boleh katakan takde cuti,takde masa nak rehat lagi.Belajar belajar belajar .Belajar itu satu ibadah . " Siapa yang usaha lebih dialah yang akan menuai hasil lebih " tak gituuuu ?

Sedih sebenarnya.But itsokay.Nak berjaya tu bukan senang.Usaha , Tabah , Tawakal.
" Biar kita susah sekarang , Senang kemudian " - Ustazah Rabiah ( B.Arab 's Teacher )

Banyak lagi sebenarnya nak cite tapi kalau nak taip habis memang panjang berjela la gamaknya.Till we meet again :)
Toodless ...