Adam AF Kini berjubah,berserban
12:28 - 4 comments



Adam AF kini dah membuat penampilan terbaru dengan berjubah dan berserban, Alhamdulillah… Mungkin dia dah meninggalkan dunia rambut ‘kaler’ dan seluar ketat sebelum ini. Dia kini menjadi pakar motivasi dengan memberi ceramah motivasi kepada pelajar-pelajar agar lebih mendalami Islam.
Ini adalah gambar terbaru Adam AF2 yang diambil dari video ceramah motivasinya. Dia dijemput memberikan ceramah motivasi dan tazkirah kepada peserta Kem Ibadah Muthmainnah 2013 pada 19 hingga 21 April 2013 yang lalu.


Lihat video di bawah:


p/s: Alhamdulilla :')

Setengah Mati Merindu-Judika (lirik)
12:10 - 0 comments




Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku

Apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
Mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemubertemu saat kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu, setengah mati merindu

Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku

Apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku

Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang (terus terang)

Aku merindukanmu, setengah mati merindu

Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu

Aku merindukanmu, setengah mati merindu

Aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
Aku tetap menunggumu



Blog salin kulit!
00:21 - 12 comments


Assalamualaikum=Waalaikumussalam,

Huuh..Aku kembali,harapnya,kembali tak pergi-pergi hehe..Actually,blog ni dah 2 hari pakai baju baru,tapi baru ada masa nak tulis entri,Im still student okayh? sibukgila weyh tadi,duk susun kertas PBS form 2,rasa penat masih lagi berlegar-legar dalam badan aku  -,- .Pagi-pagi lagi kat sekolah,dah kena denda ngan ustazah bahasa arab -..- classmate aku semua kena,include yang tak ambik aliran BA..

Agak stress di situ,dah kena berdiri atas kerusi,disuruh pulak berdiri atas meja weyh, Di samping kiri-kanan kelas berliah-liar mata seniour form 5 memerhati err...It's okay i take it as pengajaran ye dok?.Dahla wey,lari tajuk pulak..

Aku ambik masa,untuk jahit baju baru blog aku ni,dalam masa,1 jam setengah gitu kot..tak pasti,yang pasti dalam masa yang singkat,ceyh..for my new template ni,aku bikin biaq jadi macam ala-ala blogskin gittew..ada nampak macam blogskin tak? haha...Theme pulak,aku pick colour grey..jangan tanya aku kenapa..sebab dulu aku memang obses gila dengan warna biru,and i think,aku dah membesar,dan jadi lebih matang kahkah..


Owh,ye..kalau ada yang perasan,layout sidebar blog aku dah berubah ke sebelah kanan..Actually,dah lama aku nak ubah kedudukan dia,tapi takdek masa yang sesuai,al-maklum,homework banyak gilabeb! border tittle dia pun simple je weyh,sedap mata memandang,aku pun puas hati,haha,...

So,kalau nak rekomen apa-apa sal blog aku,sila lah komen kat bawah entry ni okayh? sebarang pendapat,cacian,dan sebagainya,InsyAllah aku ambik dengan hati terbuka..xD..jangan risau,aku open minded..haha,mesti korang cakap macamni, " Hak Alah,budak ni,poyo gila!" tak pun macam ni haha, "Amboi,open minded? ceyh.." haha pedulikan, nobody perfect..Yang baik itu,datangnya daripada Allah s.w.t,dan yang buruk itu datang daripada aku sendirik..

Assalamualaikum..

p/s: Maaf penggunaan "Aku" untuk orang yang lebih dewasa ;)


Buku Teks Kena Rampas^^
21:26 - 18 comments

gambar hiasan

Short entry

Assalamualaikum=Waalaikumussalam :)

Im Back! Ingat aku lagi tak? :3,lama gila tak update pasal life aku kiki,tetiba jari malam ni,tergerak nak update..Kalau aku tanya ada orang rindu aku tak? mesti takdde orang nak jawab,kejamkan dunia? -,-.

Wah,wah,buka sekolah,Ahad kelmarin,datang sekolah dengan harapan,nak belajaq sungguh-sungguh,then tengok buku teks semua kena rampas,bagaikan hancur harapan setinggi gunung ditembak-tembak berkali-kali.sigh gila aku masa tu T_T.

Papepun,hari tu,memang tak belajaq langsung,happy kejap..bebas dengan PBS.Tak pasai-pasai kena bayaq RM0.50 sen satu buku.sila terkejut!nasib,sangat-sangat sebab masa hari khamis lepas,tak kunci pintu kelas..sebab tu depa,pengawas semua duk masuk ceroboh bawah meja ..

Melayang Rm4.oo duit aku masa tu..Shit gila weh!! I admit it,itu salah aku,duk pandai-pandai nak tinggal buku bawah meja..So,pengajaran di sini,jangan tinggal buku bawah meja,xD nanti jadi macam aku,nak? nak? haha ...

Its okayla weh.Sambung buat Homework xD.2 karangan belum siap lagi,duk sibuk,taip karangan dalam entry haha..macam karangan abang-abang kakak SPM pun ada kan :0.haha ok,aku mencarut lagi.

Assalamualaikum..

Love kat bawh ni,untutk korang yang sudi baca entry aku wakaka



Memey menangis sebelum berhijab
18:04 - 0 comments



KUALA LUMPUR, 25 APRIL 2013: Meskipun tidak pernah memaksa isterinya untuk berhijrab, namun aktor Norman Hakim amat gembira dan terharu apabila melihat perubahan serta penghijrahan terbaru Memey Suhaiza.
Malah, Norman Hakim berkata penghijrahan Memey Suhaiza amat ikhlas dan suci selepas mendapat petunjuk ketika mimpi di malam hari sehingga terharu dan terus menangis ketika terjaga daripada tidur.
"Sebenarnya sehari sebelum dia berhijab penuh pada hari sukan anak kami, dia ada bercerita yang dia ada terpanggil untuk berhijrah ketika dalam mimpinya.
"Dia sangat sayu dan sedih kerana hatinya terbuka untuk menerima hidayah daripadaNya. Lalu dia menangis.
"Sejak daripada itu dia memberitahu dia mahu terus berhijab.
"Saya gembira dan sejuk hati bila melihat dia manis bertudung," katanya yang dihubungi murai.com.my.
Memey telah membuat kemunculan pertama berhijab ketika ke hari sukan sekolah anak tirinya bersama Norman Hakim dan Abby Abadi pada 17 April lalu.
Norman Hakim memberitahu dia gembiran kerana akhirnya dia berjaya melembutkan hati isterinya untuk mengenakan hijab.
"Sebenarnya sebelum ini memang saya pernah menyatakan hasrat saya untuk melihatnya berhijab kerana ianya sebahagian daripada tanggungjawab isteri untuk menjaga aurat untuk suami.
"Namun saya tidak pernah memaksa dia untuk berubah serta merta.
"Tetapi saya gembira kerana dia tidak mengambil keputusan yang lama untuk berhijab penuh.
"Saya akan terus memberi sokongan kepadanya kerana dia telah memberi contoh yang baik kepada anak-anak kami,"jelasnya lagi.
Tambah Norman Hakim, bekas isterinya, Abby Abadi telah banyak memberi dorongan kepada Memey untuk berhijab.
"Selain saya, Abby juga memang banyak memberi dorongan kepada Memey. Makin lama hatinya terbuka untuk berhijab tanpa paksaan," luahnya lagi.
Norman dan Memey bernikah pada 24 September 2011.
Mereka baru sahaja dikurniakan cahaya mata sulung bernama Mohamed Darwisz Hakim pada 1 Februari lalu


VIDEO GWIYOMI VERSI BOBO PALING MELETUP DI MALAYSIA
18:18 - 6 comments


Video Gwiyomi versi Bobo adalah paling meletup dan hangat di Malaysia. Nampaknya Bobo yang semakin terkenal dengan parody Sayang kini muncul pula dengan lagu berjudul Gwiyomi. Pasti ramai teruja untuk menyaksikan gelagat spontan Bobo untuk lagu comel tersebut. Setakat ni, Bobo dah ada kemajuan kerana mampu hasilkan video berkualiti tinggi dengan bantuan Kaio Studio. Kat bawah ni adalah teaser dan video versi penuh akan muncul tidak lama lagi.



Video Teaser Lagu Gwiyomi Bobo
Walaupun hanya teaser, namun sudah mampu dapat tontonan beratus ribu dalam beberapa hari. Sangat hebat penangan Bobo.




Khutbah Terakhir Rasulullah
18:08 - 1 comments


KHUTBAH

Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. oleh itu, dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.

Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci, anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak. Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu lagi. 
Ingatlah bahawa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan di atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba, oleh itu, segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan mulai sekarang.Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutinya dalam perkara-perkara kecil.

Wahai manusia sebagaimana kamu mempunyai hak atas isteri kamu, mereka juga mempunyai hak ke atas kamu. Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka ke atas kamu. maka mereka juga berhak diberikan makan dan pakaian, dalam suasana kasih sayang. 
Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

p/s: Muhasabah diri :')


Perompak Maut Terjerut Tali Beg Silangnya Sendiri
17:28 - 4 comments

Gambar hiasan


Seorang perompak ditemui maut tergantung akibat terjerut tali beg silangnya sendiri. Kejadian ini berlaku di sebuah premis alat ganti di Jalan Sungai Besi, Taman Salak Selatan, semalam.
Menurut akhbar Sinar Harian, kejadian tersebut hanya disedari oleh pemilik premis ketika hendak memulakan operasi perniagaannya pada pukul 9 pagi.
Mayat lelaki tersebut dianggarkan berumur lingkungan 30-an, ditemui tergantung di koridor depan di tingkat satu premis tersebut.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, pemilik premis pada awalnya mendapati kedainya berselerak.
“Dia seterusnya membuat pemeriksaan dan nampak satu lelaki tersangkut di koridor di tingkat satu, dalam keadaan tidak sedarkan diri.
“Lelaki itu tersangkut pada beg galas dibawanya sendiri,”
Beliau berkata, lelaki itu dipercayai hendak melarikan diri setelah memecah masuk premis berkenaan pada awal pagi.
“Sepasukan Forensik dikejarkan ke lokasi kejadian bagi mengenal pasti punca kejadian sebenar,”
Mayat mangsa warga Myanmar itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HTAR) untuk bedah siasat.
Orang ramai mempunyai maklumat berhubung kejadian diminta menghubungi balai polis berdekatan bagi membantu siasatan.
p/s: Kan dah kena..


Inilah Hamzah hacker yang menjahanamkan website Israel yang bernilai jutaan USD
17:19 - 5 comments



Inilah dia Hanzah, pemuda dari aljazair telah membongkar dan merosak Website kejahatan Israil yang bernilai 3 Juta, Kini Hamzah tertangkap dan disuruh membetulkan website yang telah ia hack tetapi beliau tidak mau walaupun dibayar jutaan dolar, bahkan Dia memilih mati syahid atau penjara, tak peduli walaupun disiksa,
p/s: Gua salute lu!

Makam Bawah Laut Terbesar Di Dunia..
17:12 - 0 comments



 Asalnya dikenali sebagai Memorial Reef Atlantis, Neptune Memorial Reef adalah makam bawah air untuk kekal dibakar. Terletak 3,25 km timur Key Biscayne di Miami, Florida, ia adalah juga yang terbesar di dunia buatan terumbu buatan manusia , meliputi lebih 65,000 meter persegi di lantai lautan, pada kedalaman 40 kaki.

Selain menyebarkan abu di perairan laut, orang boleh menempatkan yang tersayang di Neptune Memorial Reef, di mana abu dicampur dengan simen yang direka untuk kegunaan dalam air dan dipasang ke dalam acuan, Kemudian penyelam akan menempatkan dan menjamin ke terumbu. Sebuah plak tembaga dan gangsa kemudian dipasang sebelah kepada struktur dan anda akan diberikan album foto dengan imej dari pemasangan.
 Projek ini pada mulanya sepatutnya hanya replika "Bandar Hilang Atlantis", tetapi kemudian ia beralih ke arah matlamat yang lebih menguntungkan dengan menjadi tanah perkuburan yang pertama di dunia di bawah air dan taman peringatan. Hanya setengah ekar telah dibina, tetapi apabila siap tanah perkuburan merangkap karang akan meliputi 16 ekar. Karang telah mula menyerupai Lost City dengan patung gangsa singa, tiang megah dan ukiran cengkerang dan tapak sulaiman. Akan ada jalan air yang membawa kepada ciri-ciri pusat dengan bangku dan patung-patung. Fasa pertama dianggarkan dapat menampung 850 mayat, dengan matlamat akhirnya lebih daripada 125,000.

sumber




Tempahan Header Blog dari Miss Za Done!
19:24 - 5 comments

Asssalamualaikum
Alhamdulillah,tempahan header blog daripada sis Miss Za  sudah aku siapkan sepenuhnya! Syukur sangat-sangat sebab dia berpuas hati dengan usaha aku hihi.Tak sangka ada jugak yang sudi menempah :).

sila klik gambar kat atas untuk tumbesaran yang padat lagi sihat hihi..
And-and,macam yang dijanjikan,aku akan bagi footer blog percuma uolzz .nah! julingkan mata anda semua ke bawah.

simply siti je.ceyh..takda secantik siti nurhaliza,and takde secomel Kak ton kahkah!
Yang nak tempah jugak,PM aku kat fanpage di sidebar okayh hihi.Assalamualaikum


Tempahan Header Blog Dibuka! RM5! FREE Footer!
14:35 - 5 comments

Asssalamualaikum


Hah! Amik kau! tangan dah gatal nak ambik tempahan,takdelah,berblogging sambil menjana pendapatan,tak gitu? hihi.Yang nak tempah cepat-cepat inform aku kat  SINI.Serious order je kay,Yang tempah dengan aku,akan dapat free footer :) suka tak kehkeh..

Cara pembayaran:
Melalui Topup CELCOM sahja! 


Portfolio Header yang pernah aku design.Jangan curi!





PBS PRA U





Review Pemenang Segmen: Happy Birthday Honey Yeo dan Cik Fie
00:43 - 2 comments

Asssalamualaikum
BLOG PERTAMA
http://jijahcomey.blogspot.com/


Wah-wah,Mantop gila header kasi salute spring!.Gabungan widget Soutbox dengan header tidak asing lagi,memang perfect 100%,lagipun,sekarang,ramai yang suka letak widget tu kat header kan? Pemilik blog ni,berasal dari Taiping perak,and still single you allz hehe..Background blog yang simple,and sesuai sangat-sangat ngan template.Blog yang bertemakan pink gittew,di samping loading blognya yang laju and takde masalah.Sidebar widget sebelah kanan,pun tersusun kemas dan rapi je,sejuk mata memandang,tak gittew? nak tahu kenalah terjah ngeh-ngeh.Selain itu,blog ni jugak ada menyediakan resepi-resepi untuk dicuba wah kelass gittu sila KLIK SINI untuk melihat resepi-resepi yang disediakan.Bukan sahja rsepi! tips-tips untuk blogger pun ada uolzz sila KLIK SINI untuk terjah dan plih yang mana berkenan kehkeh.
Dah semakin mencarut pulak,hehe.stop kat sini sahaja.Keseluruhan blog semua okay  takde masalah :)



KLIK SINI UNTUK TERJAH


BLOG KEDUA
http://iema90.blogspot.com


Bab header,tak berani nak sentuh! keseluruhan header memang perfect 100% simple,kemas dan lawa! background blog yang digunakan pun tiada masalah,sesuai dengan template.Di samping loading blognya pun laju,memudahkan lagi pengunjung untuk singgah ke blog hihi :).Blogger ini merupakan anak sulung daripada 3 orang adik beradik,hehe,nak tahu lagi pasai dia? KLIK SINI.Selain itu,blog ni jugak ada menyediakan tutorial untuk blogger.sila check KAT SINI dan pilih yang mana berkenan 2 sehinggit kehkeh.Sidebar di sebelah kanan juga tersusun kemas dan rapi.JOM TERJAH!!




KLIK SINI UNTUK TERJAH


PESANAN RINGKAS:
p/s: Yang baik itu,datangnya daripada Allah s.w.t,yang buruk itu,datang daripada saya sendiri.

Review Blogger Shahril
10:42 - 3 comments

Asssalamualaikum
Muhammad Shahril
http://www.shahrildotcom.my/
Suka blog ni? Klik Like!!
                                
          Lawa gila header dia,ala-ala rainbow gitu,di samping doodle boy yang comei lottei.rasa macam nak makan je.Doodle ala-ala professor yang melambangkan identiti penulis yang berilmu hehe.Gabungan header dengan button like dan subscribe yang perfect,Background yang digunakn pun okayh je takde masalah :) sesuai dengan template hihi.Sidebar blog di sebelah kanan pun kemas dan tersusun.Alunan muzik yang digunakan pun okayh,tenang je bila dengar.Wah-wah.Blog ni jugak ada menyediakan Tutorial,tips yang menarik dan freebies jugak! dulu ,ada jugak ikut tunjuk ajar tutorial dalam blog ni,confirm jadi .serious,ada yang nak try Klik SINI.Freebies-freeebies yang disediakn pun menarik! check out HERE.Menarik kan? apa lagi jom terjah!





KLIK SINI