Jahanam Zionis!
16:21 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum




SEORANG pemuda Palestin ditahan askar Israel kerana membaling batu ke arah tentera Yahudi. Kejadian berlaku ketika penunjuk perasaan Palestin, Israel dan aktivis asing mengadakan protes terhadap penempatan Yahudi Karmei Tzur yang terletak dekat perkampungan Beit Omar, di utara bandar Hebron, Tebing Barat. Membaling batu adalah simbol perjuangan pemuda Palestin yang melawan penjajahan Israel. Ia bermula di kalangan belia Palestin yang melancarkan pemberontakan terhadap rejim Zionis kira-kira 25 tahun lalu. Akibatnya, penjajah Yahudi bertindak menahan beratus-ratus kanak-kanak dan pemuda Palestin semuda 12 tahun di penjara

Semuga saudara saudara kita di Palestin terus berjuang menentang zionis *Amin










Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Freebies| Frame cbox Bear version
21:15 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
Perhatian: This is My own Freebies
size: 220px take a note!
Right click>copy image URL




Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Gambaran Saiz Nabi Adam A.S
20:41 - 3 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum




“Allah menciptakan adam dengan tinggi enam puluh hasta. Kemudian setelah Adam, makhluk itu semakin berkurang tingginya seperti sekarang ini“
(HR.Bukhari), Hadis ini juga terdapat dalam riwayat Imam Muslim dan Imam Ahmad.

Berdasarkan hadis di atas, maka benarlah ketinggian Nabi Adam a.s adalah 60 hasta. 1 hasta = 45.72 cm. Jadi, tinggi Nabi Adam adalah kira-kira 27.432 meter. Hampir mencapai 30 meter. wallahu’alam.

Baju Nabi Adam A.S. Setinggi 29 meter

Baju tersebut hanyalah replika dibuat di Jeddah, Arab Saudi. Sekadar untuk melihat setinggi manakah rupa bentuk Nabi Adam A.S.

Tempoh menjahit 18 hari. Tinggi 29 meter dan lebar 9 meter..


jadi tak perlu kita hairan mengenai kewujudan dinosaur(dabbah/binatang melata seperti disebut dlm al quran)yg banyak didebat oleh para saintis dan para ilmuwan serta para bijak pandai setelah membaca artikel nih..size binatang2 tuh seperti kita lihat size ayam,kambing,kerbau pada masa sekarang..wallahualam..

Sumber: Facebook




















Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Pembantu rumah dera bayi dipenjara 20 tahun
18:39 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum




KUANTAN - Mahkamah Sesyen di sini hari ini menjatuhkan hukuman penjara sejumlah 20 tahun ke atas seorang pembantu rumah warga Indonesia selepas mengaku bersalah terhadap dua pertuduhan mendera seorang bayi lelaki berusia empat bulan, Jumaat lalu.
Hakim Mohd Azhar Othman memutuskan hukuman itu memandangkan kesalahan yang dilakukan Yuliana, 23, amat serius dan mendatangkan kesan besar bukan sahaja kepada keluarga mangsa tetapi masyarakat di seluruh dunia.
"Perbuatan kamu telah menyebabkan masyarakat menjadi takut dan tidak tenteram apabila meninggalkan anak kepada pembantu rumah.
"Mahkamah berpendapat hukuman ini setimpal dan dapat memberi pengajaran kepada kamu dan masyarakat," katanya.
Yuliana berasal dari Sukarame, Acheh bekerja tidak sampai sehari sebagai pembantu rumah dengan keluarga mangsa.
Bagi pertuduhan pertama, ibu kepada dua anak itu didakwa menghempas dan melambung Mohamed Hareez Mohamed Zamri sebanyak sembilan kali yang boleh mendatangkan kematian kepada mangsa pada 7.45 pagi, 15 Februari lepas di kediaman ibu bapa mangsa di nombor 7, Lorong Bukit Setongkol 38, Jalan Bukit Setongkol di sini.
Dia didakwa mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun.
Bagi pertuduhan kedua, pada tempat dan masa yang sama, dia didakwa menganiaya Mohamed Hareez dengan tujuan mendatangkan kecederaan yang boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 yang membawa hukuman penjara tidak melebihi 10 tahun atau denda maksimum RM20,000 atau kedua-duanya sekali.
Bagi kesalahan pertama, tertuduh dijatuhi hukuman penjara 15 tahun dan lima tahun penjara untuk kesalahan kedua.
Bagaimanapun Mohd Azhar memutuskan kedua-dua hukuman itu berjalan serentak dan dia hanya perlu menjalani hukuman penjara 15 tahun dari tarikh tangkapan iaitu pada hari kejadian.
Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Nor Azizah Mohamed.
Mengikut fakta kes, pada 7.45 pagi pada hari kejadian, ibu bapa mangsa yang sedang bersarapan di sebuah kopitiam di sini terkejut apabila melihat bayi sulung mereka dilambung dan dihempas pembantu rumah melalui rakaman kamera litar tertutup di telefon bimbit bapa mangsa.
Berikutan itu, ibu mangsa, Nina Suraya Sulaiman, 24, segera menghubungi jiran supaya pergi menyelamatkan anaknya sebelum kedua-dua mereka bergegas pulang.
Bapa mangsa kemudiannya menghubungi polis dan tertuduh ditahan pada 9.15 pagi.
Terdahulu, tertuduh yang memakai baju lokap bewarna ungu tidak menunjukkan sebarang reaksi atau riak wajah ketika menyaksikan rakaman CCTV perbuatannya yang dipertontonkan kepadanya di dalam mahkamah menerusi komputer riba.
Dia bagaimanapun menitiskan air mata ketika diminta mengemukakan rayuan hukuman dan berkata: "Saya takut".
Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Nor Azizah Mohamed. - Bernama

Sumber: sinar Harian







































Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Video|Pembantu Rumah Dera dan lambung Bayi
20:02 - 7 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum

Err.. Kejam gila kot !! dia lambung bayi tu macam patung mainan and buat macam roti canai !!...Dasar tidak berperikemanusiaan langsung!!! 
Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

layakkah blog ni Masuk Majalah Remaja? xD
18:09 - 4 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
    

Tadi tengah hari ada Blogwalking kat Blog ni tssssskk sini
errrr.. and than terkejut gila kot :0 serious terkejut bila dia buat entry pasai blog dia masuk majalah remaja! wau retis kot xD! yang nak baca entry tu klik sini..and than timbul rasacemburu,iri hati pulak dalam diri gatal nak masok majalah remaja jugak! -,-"adoiyya* jemput ketawa* lepaistu try google cari tutorial cam mana nak masukkan blog kita dalam majalah remaja ..baca punya baca and dalam hati cakap "kenapa aku tak tr je kan?" bukan susah pon..just hantar email and terus jadi Famous macam biskut kat bawah ni kahkah

encik Famous Amous xD

By the way,aku bukannya gila famous ataupun retissssss sangat sampai sampai terhjat nak apply blog pilihan remaja kahkah!"Blogging is not to find a little famous" and last pikir baik-baik ,terus tak jadi nak apply kehkeh -,-" sampai-sampai kerja sekolah tak hadap-hadap *sigh*.Sebab aku tak apply benda tu? First, sebaib aku pikir umur aku dalam dunia maya ni masih muda and masih ramai lagi Blogger-blogger kat luar sana tu yang berbakat dalam dunia ni .second, sebab aku newbies tak sampai setahun pon lagi dalam dunia ni dah berangan nak masuk majalah -,-" and yang second tu sebab yang terkahir kenapa aku tak apply benda ni huhu :'(

yang nak apply boleh ikut cara kat bawah ni :D credit to: sini


1. 5 Print Screen gambar blog korang tu. Print Screen je part Header, body, footer dan lain²..
2. Buka email, emailkan kepada 
-m.shahir@karangkraf.com
-ju.munira@karangkraf.com.my
(hantar je email tue ke dua-dua email yang kat atas ni)

3. Dalam email tu, taip nama penuh, alamat dan umur
4. Ceritakan mengenai blog korang secara ringkas dan menarik! =)
5. Hantar. Kalau ada rezeki blog anda terpilih.. Tahniah! Alhamdulillah.. 


Kejap, pastikan blog korang mmg betul² kemas/ringan..


selamat mencuba and Assalamualaikum^^
Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Info|Didikan Anak-anak Menurut Islam
13:43 - 0 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
Photo: DIDIKAN ANAK-ANAK MENURUT ISLAM

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali mena
... mpar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak

...Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4) Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).

5) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9) Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10) Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11) Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12) Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13) Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14) Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15) Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16) Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.

17) Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18) Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19) Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,

20) Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

21) Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22) Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

“Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya menjadi yahudi, nasrani atau majusi”

Dipersilakan SHARE <3

Via: I Am A Muslim (silakan Like)
DIDIKAN ANAK-ANAK MENURUT ISLAM

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali

 menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang

 ke bahagian otak

...Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau

 hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat.

 Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4) Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan 

menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik 

adalah digalakkan).

5) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan 

mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih

 yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah 

ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara

 berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka

 ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9) Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis 

menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10) Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan

 membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11) Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu

 giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12) Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13) Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14) Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang 

unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg

 daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15) Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin 

memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16) Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan

 dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami 

isteri.

17) Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18) Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai 

barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah 

rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19) Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,

20) Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress 

menjadi ibu bapa.

21) Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja 

pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22) Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. 

Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila 

rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

“Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya menjadi yahudi, nasrani atau majusi”

Sumber: Facebook
Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Benci macam Nie!
19:23 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
Tenet lembab ..
Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Kita Bakar sungai ni!
17:42 - 0 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
cer tengok video ni err -,-"



Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Freebies| Cbox Frame Mine Version
16:32 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
wah petang ni  terhajat nak buat freebies jela otak takde idea nak hupdate entry so, siapa  nak silakan ambil :D.Freebies kali ni just nak bg cbox frame  macam adam punya kat sidebar.cer tengok ;D

Size: 230x300
Perhatian: kalau nak Right click>copy image url





Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Info|Kelebihan Memiliki Anak Perempuan
16:27 - 0 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum




Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud, “Sesiapa yang memiliki tiga anak perempuan, lalu dia 

bersabar dengan kerenah, kesusahan dan kesenangan mereka, nescaya Allah SWT akan memasukkannya 

ke dalam syurga dengan kelebihan rahmat-NYA untuk mereka.”

Seorang lelaki bertanya, “Juga untuk dua anak perempuan wahai Rasulullah?”

Sabda baginda, “Juga untuk dua anak perempuan.”

Seorang lelaki berkata, “atau untuk seorang wahai Rasulullah?”

Rasulullah SAW menjawab, “Juga untuk seorang.” (Hadis Riwayat Ahmad dan Al-Hakim)

Namun, riwayat ini diperluaskan juga kepada seseorang yang memelihara saudara perempuan. Sabda 

Rasulullah SAW yang bermaksud, “Tidak ada bagi sesiapa tiga orang anak perempuan ataupun tiga orang 

saudara perempuan, lalu dia berbuat baik kepada mereka, melainkan Allah Taala akan memasukkan mereka 

ke syurga.” (Hadis Riwayat Al-Bukhari)

Daripada Aisyah r.a., dari Rasulullah SAW baginda telah bersabda yang maksudnya, “Sesiapa yang diberati 

menanggung sesuatu urusan menjaga dan memelihara anak-anak perempuan, lalu ia menjaga dan 

memeliharanya dengan baik, nescaya mereka menjadi pelindung baginya daripada api neraka.” (Hadis Riwayat Bukhari, Muslim dan Tirmidzi)

Sesungguhnya perempuan atau wanita adalah makhluk Allah yang amat istimewa. Kemuliaan dan keruntuhan 

sesuatu bangsa terletak di tangan mereka. Daripada hadis-hadis di atas, dapat kita pelajari bahawa kedua 

ibu bapa wajib memberi perhatian terhadap anak-anak perempuan lantaran anak-anak perempuan 

merupakan aset penting yang menentukan sama ada ibu bapa mereka layak memasuki syurga atau 

terhumban ke dalam neraka disebabkan oleh mereka.


Rasulullah SAW pernah bersabda dalam hadis baginda yang bermaksud, “Takutlah kamu kepada Allah 

SWT dalam perkara-perkara yang berhubung dengan kaum wanita.” Ini bermaksud bahawa setiap ibu bapa 

dan yang bergelar suami hendaklah sentiasa mengawasi anak-anak perempuan dan isteri mereka agar 

sentiasa berpegang teguh dengan agama dan mematuhi perintah Allah SWT.

Pernahkah anda mendengar, kata orang tua, ?menjaga lembu sekandang adalah lebih mudah daripada 

menjaga anak perempuan seorang?? Kemungkinan ini ada benarnya apakala kita melihat ramai ibu bapa 

yang menjaga anak-anak mereka dengan hanya memberi tempat tinggal, makan dan minum semata-mata 

seperti menjaga dan memelihara binatang ternakan yang hanya bertujuan menggemukkan sahaja. Sedangkan 

pendidikan agama tidak diberi penekanan yang sepatutnya. Contohnya dalam perkara aurat dan pergaulan 

hingga akhirnya ramai perempuan atau wanita yang menjadi bahan fitnah dan terdedah dengan berbagai 

keburukan yang mencemarkan nama baik keluarga dan agama.

Sesungguhnya anak-anak yang diajar dengan didikan agama yang baik akan memberi faedah kepada 

ibubapanya semasa hidup dan selepas mati bahkan secara logiknya tiada ibubapa yang inginkan anak-anak 

mereka menjadi beban dan membawa kecelakaan kepada mereka di dunia apalagi di akhirat kelak.

Alangkah beruntungnya ibu bapa yang mempunyai anak perempuan, lalu mereka mendidik dengan penuh 

kesabaran dan kasih sayang. Mendidik anak perempuan sememangnya mencabar, tetapi cabaran yang besar
 
itu jika dilakukan dengan kesungguhan serta tabah menghadapi kerenah mereka, Allah Taala dan Rasul-Nya

 telah menjanjikan balasan yang amat besar.

Sumber: Facebook :D















Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

I want This!! T_T
22:38 - 6 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
sapa nak belanja T_T



Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!

Promote| Wow! AirAsia Buat promotions Ticket RM39!
22:21 - 0 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum


wow! tadi petang aku and kak aku pi usha laman web AirAsia ! and wow! AirAsia buat promotions lagi Yeay! so, terus terhajat nak booking..Serious! tak tipu! RM 39 je ! untuk maklumat lanjut pi klik sini-->sini

Cuba tengok bawah :3

Fly from Kuala Lumpur International Airport (LCC Terminal), Kuala Lumpur to:
DomesticAll-in-fare from
Alor SetarRM 39.00
Johor BahruRM 39.00
Kota BharuRM 39.00
PenangRM 39.00
Kuala TerengganuRM 69.00
SandakanRM 79.00
Kota KinabaluRM 99.00
TawauRM 99.00
KuchingRM 99.00
InternationalAll-in-fare from
Brunei
BruneiRM 129.00
Indonesia
BaliRM 109.00
BalikpapanRM 79.00
Banda AcehRM 109.00
BandungRM 129.00
JakartaRM 99.00
LombokRM 189.00
MakassarRM 159.00
PalembangRM 79.00
PekanbaruRM 79.00
SemarangRM 99.00
SoloRM 99.00
YogyakartaRM 99.00
India
BangaloreRM 239.00
ChennaiRM 259.00
KochiRM 239.00
KolkataRM 259.00
TiruchirappalliRM 239.00
Cambodia
Phnom PenhRM 109.00
Siem ReapRM 109.00
Laos
VientianeRM 99.00
Myanmar
YangonRM 99.00
Singapore
SingaporeRM 52.00
Thailand
Bangkok – Don MueangRM 109.00
Hat YaiRM 69.00
KrabiRM 79.00
PhuketRM 79.00
Surat ThaniRM 79.00
Vietnam
Da NangRM 139.00
HanoiRM 129.00
Ho Chi Minh CityRM 109.00
 
Fly from Kota Kinabalu International Airport (T2), Kota Kinabalu to:
DomesticAll-in-fare from
MiriRM 49.00
SandakanRM 49.00
PenangRM 79.00
Kuala LumpurRM 99.00
 
Fly from Kuching International Airport, Main Terminal, Kuching to:
DomesticAll-in-fare from
MiriRM 49.00
Johor BahruRM 79.00
PenangRM 79.00
Kuala LumpurRM 99.00
InternationalAll-in-fare from
Singapore
SingaporeRM 99.00
 
Fly from Penang International Airport, Penang to:
DomesticAll-in-fare from
Kuala LumpurRM 39.00
LangkawiRM 39.00
Johor BahruRM 49.00
KuchingRM 79.00
Kota KinabaluRM 79.00
InternationalAll-in-fare from
Singapore
SingaporeRM 109.00
 
Fly from Senai International Airport, Johor Bahru to:
DomesticAll-in-fare from
Kuala LumpurRM 39.00
PenangRM 49.00
MiriRM 79.00
KuchingRM 79.00
 
Fly from Sultan Abdul Halim Airport, Alor Setar to:
DomesticAll-in-fare from
Kuala LumpurRM 39.00
 
Fly from Sultan Ismail Petra Airport, Kota Bharu to:
DomesticAll-in-fare from
Kuala LumpurRM 39.00
 
Fly from Sultan Mahmud Airport, Kuala Terengganu to:
DomesticAll-in-fare from
Kuala LumpurRM 69.00
 
Fly from Langkawi International Airport, Langkawi to:
DomesticAll-in-fare from
PenangRM 39.00
InternationalAll-in-fare from
Singapore
SingaporeRM 109.00
 
Fly from Miri Airport, Miri to:
DomesticAll-in-fare from
KuchingRM 49.00
Kota KinabaluRM 49.00
Johor BahruRM 79.00
 
Fly from Sandakan Airport, Sandakan to:
DomesticAll-in-fare from
Kota KinabaluRM 49.00
Kuala LumpurRM 79.00
 
Fly from Tawau Airport, Tawau to:
DomesticAll-in-fare from
Kuala LumpurRM 99.00
 
Fly from Changi Airport (Terminal 1), Singapore to:
InternationalAll-in-fare from
Malaysia
Kuala LumpurRM 104.00
KuchingRM 134.00
LangkawiRM 134.00
PenangRM 134.00
 
Fly from Don Mueang International Airport, Bangkok – Don Mueang to:
InternationalAll-in-fare from
Malaysia
Kuala LumpurRM 169.00
 
Fly from Phuket International Airport, Phuket to:
InternationalAll-in-fare from
Malaysia
Kuala LumpurRM 116.00
 
Fly from Soekarno Hatta International Airport, Jakarta to:
InternationalAll-in-fare from
Malaysia
Kuala LumpurRM 55.00
 
Fly from Denpasar Ngurah Rai International Airport, Bali to:
InternationalAll-in-fare from
Malaysia
Kuala LumpurRM 150.00
 
Fly from Husein Sastranegara Airport, Bandung to:
InternationalAll-in-fare from
Malaysia
Kuala LumpurRM 136.00





Entry Kat Bawah ni Lagi menarik!