Back To School T_T
02:00 - 6 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum


Hai.*nothing to say*-,-..
its already 3 weeks i do not update blog or kata singkatan nye..
sebulan :0 lamo gilo +_+*ohmyenglish*so,dalam banyak banyak hari cuti sekolah!
1 entry pon tak pernah update?bukan tak pernah..entry blog sentiasa terupdate..cuma entry 
yang happening kat dunia nyata aku nie je yang  tak terupdate=,=..seriously aku cakap
tak ada yang happening langsong kat dunia nyata aku*shit*ditambah tolak lagi dengan attitude aku
yang susah nak dapat idea*huh*lepas penat!so,daripada blog aku nie tak terupdate ..ada baiknya aku join segmen segmen semua nie hehe..maklumla cuti sekolah  nie penuh dan sarat dengan segmen segmen berbagai semua nie..so,aku joinla segmen semuanie..Kita yang bergelar blogger nie perlula saling support menyepport *oh BM* so,join segmen segmen semua nie dapat jugak kita support si penganjur tue ..and hasil sama samadapat..adilla kan?so,hari nie aku bukan nak cerita panjang tentang tue aku just nakshare ngan korang persaan ,stress nye aku nak balik ke sekolah OMGGG!!!so,pejam celik pejam celik dah nak bukak sekolah*sad* hihi tak puas cuti lagila T_T.. so,pagi tadi mak ajak aku ngan adik aku hang kat tesco..nak beli alat tulis katanya-,-*kakak aku driver*so,dengan perjalanan yang jem gila kot masa tue huh!! aku tertidorxD ZZZzZz...so, perjalanan yang mengambil masa setengah jam kot!..x silap akula ..so,aku ngan family aku selamat sampai kat tesco tue huhu..


so,Welcome to Tesco kota Bharu eheheh

dah masuk? hehe so,mak aku soh aku ngan adikaku masok
kat SMO beli alat tulis... sambil sambil tue mak aku ppergi beli alat dapur..huhu sambil ditemani kakak aku XD..so,here is it.. hehe.. SMO
hehe..setengah jam kat dalam tue  xsiap siap lagi ..adik aku punya pasal!! lama gila kot dia nak pilih alat tulis..herr cerewet!! hahah....so,bila dah siap semua tue mak aku ajak aku makan kat food art kat tesco heheh.. perut pon dah berbunyi huhu..so,untuk mengisi perut aku tue aku layan chicken Yee mee hehe..

Nah Kauuu!!
hehee..jangan sentuh tauuu hehe :P

okla taknak panjang panjang ..so,lepas makan terus kitorang balik huhu..macam biasa jalam jem macam ciput nasib minyak masih penuh kalau x ? errr....okla malas panjang pnjan niehuhu
aku out dulu.. see you later......

Assalamualaikum..

Freebies Camera Canon For Header*pelbagai warna*
12:25 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
Nie punya Transparent OK..
nak? Click image> Right click > save as image
Biru

Hijau

Pink

Purple

Merah

Tutorial :Twitter widget with background!*mine version*
02:24 - 1 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
nie contoh twitter widget macam aku punya..
Nak buat tak??
haha senang gilakk! jom buat pasni bolela kita bertweett hehe
sambil sambil tue followla twiteer aku sekali muaheheh..

ok jom buat!!
step  1
  • Add a Gadget > HTML/JAVASCRIPT
step 2
  • Copy kod yang aku bagi kat bawah..
<div style="background:url(http://i.imgur.com/LWn2E.jpg) no-repeat;width:200px!important"><script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script charset="utf-8" src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script><script>new TWTR.Widget({version: 2,type: 'profile',rpp: 5,interval: 30000,width:200,height: 207,theme: {shell: {background: 'transparent',color: 'transparent'},tweets: {background: 'transparent',color: '#333333',links: '#999999'}},features: {scrollbar: true,loop: false,live: false,behavior: 'all'}}).render().setUser('Adam_season').start();</script></div>
step 3

  • Paste kat riuangan HTML/JAVASCRIPT tadi..*senangkan? selamat mencuba!!


 Nota: -

Merah-->url image korang
Hijau--->username twitter korang

Nie ada freebies untuk korang
silakan ambil :)

http://i.imgur.com/LWn2E.jpg


http://i.imgur.com/nK0WU.png


http://i.imgur.com/f2K2q.png




Tutorial : cara letak Ribbon Pada body Blog(bawh headr)
01:59 - 2 comments

بسم الله الرحمن الرحيم|Asssalamualaikum
Hehe 1st time seumur hidup buat tuto hahaha...
saja saja je muahehehe..sesaje je nak share ngan korang ilmu ilmu yang ada padaku 
nie hehe..dengan tuto nie bolehla jugak korang cantikkan blog korang tue hehe..
untung korang pun dapat !!
ok jom kita ke tuto tue hhee
Ribbon on the body blog???
benda nie  jarang sekali dengar kan??
tapi ada jew blogger blogger yang buat benda nie kat blog diorang?
nie contoh image ribbon on the body blog:

hah! nak buat?? jom jom!!

step 1:
  • Korang cari kod nie #content-wrapper {
  • Copy kod yang aku bagi kat bawah nie:-
background:url('URL IMAGE') repeat-x;
line-height:10px;
-preview dulu oke kalau takde error or rintangan kira okla tue ;)- 
step 2: 

  • Cari kod nie #main-wrapper {
  • Gantikan code> colour Background untuk main wrapper nie kepada transparent contoh: -

#main-wrapper {
margin-left: 14px;
padding-top:38px;
width: 550px;
float: left;
border-radius: 0px;
background: transparent;display: inline; /* fix for doubling margin in IE */
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
step 3: 

  • Cari kod #sidebar-wrapper {
  • gantikan colour background tue kepada transparent macam di step 2

Siap hehe!!

Nota kaki : -

Url image : boleh digantikan dengan image image yang korang suka.

nie ada contoh image yang bole korang guna..
silakan ambil muahehehe

http://sl.glitter-graphics.net/pub/989/989187lp6iabbqwf.gif



http://sl.glitter-graphics.net/pub/729/729336dsmt00qvjp.gif


http://sl.glitter-graphics.net/pub/1122/1122876oldon71q31.gif


http://sl.glitter-graphics.net/pub/989/989180um8j5de50v.gif


http://sl.glitter-graphics.net/pub/989/989200szzhrc8s9l.gif


Selamat mencuba!!!